22.1 C
Alanya
Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Alanya Turkiye Youtube Official Page
Ana Sayfa Etkinlikler Diğer 2020 Alanya Etkinlik Takvimi

2020 Alanya Etkinlik Takvimi

2020 Alanya Etkinlik Takvimi

27-28 MART 2020, ALANYA ULTRA TRAIL


 

 

13-26 NİSAN 2020, 3. ALANYA ULUSLARARASI ÇOÇUK FESTİVALİ


 
Mustafa Kemal Atatürk’ ün armağanı olan ve dünyada çocuklara yönelik kutlanan tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın hak ettiği coşku ve içerikle, bir dünya şehri olan Alanya’da, uluslararası katılımlı ve şehrimizde eğitim öğretim gören tüm çocukların faydalandığı bir etkinlik olarak Alanya Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Alanya Uluslararası Çocuk Festivali adı altında her yıl kutlanmaktadır. Festival kapsamında çocuk – aile- öğretmen ayrılmaz üçlüsü baz alınarak her hedef kitleye yönelik farklı etkinlikler düzenlenmektedir. 2 hafta süren festival boyunca sadece çocuk kitapları ve çocuk gelişimi üzerine yayınların bulunduğu çocuk kitap günleri, çocuk tiyatroları, çocuk kitap yazarları ile söyleşi/ buluşma, okul ekip gösterileri, çocuk atölyeleri, ebeveyn ve eğitimcilere yönelik alanında uzman isimlerce düzenlenen seminer ve eğitim programları yer almaktadır. Kapsamı, süresi ve tüm etkinliklerin ücretsiz olma özellikleri ile Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, ülkemizde ilk ve tek çocuk festivali olma özelliği taşımaktadır.
 

25-26 NİSAN 2020 STRONGMAN ŞAMPİYONLAR LİGİ DÜNYA SERİSİ TÜRKİYE-ALANYA


 

9-10 MAYIS 2020, OCEANMAN AÇIKSU YÜZME YARIŞI

Ülkemizde ilk kez Alanya’da gerçekleştirilen ve 4 kıtadan 18 ülkeyi kapsayan dünyanın en büyük Açıksu Yüzme Yarışları Serisi olan Oceanman, 9-10 Mayıs 2020 yılında tekrar Alanya’da yapılacak. Alanya Kalesi etrafında yüzmenin benzersiz bir deneyim ve heyecan olduğu yarışta; dünyanın dört bir yanından yüzücüler Alanya’da buluşacak.
 
6-8 HAZİRAN 2020, 20. ALANYA ULUSLARARASI TURİZM VE SANAT FESTİVALİ

Her yıl Mayıs ayının son haftasında gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, Alanya’nın kültürel değerlerini ve mirasını tanıtmak üzere her yıl farklı konu başlıkları ve kardeş şehirlerin katılımı ile uluslararası düzeyde tertiplenmektedir.
Bugüne kadar yapılan festivallerde kültürümüzde olup unutulmaya yüz tutmuş değerlerin öne çıkarılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan festivallerin başlıklarında; Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki kültürel değerlerin günümüze taşınması, ipek böceği- kozacılık, dokumacılık, yöresel yemekler, Yörük göçleri, muz lifi gibi konulardan esinlenilmiştir.
Bunların yanı sıra festival alanında artık bir gelenek haline gelen ve Alanyalıların katkıları ile oluşturulan siyah beyaz fotoğraf sergilerde de geçmişten günümüze Alanya yansıtılmaktadır.
Kardeş şehir heyetlerinin ve Alanya’daki yabancı yerleşiklerin de aktif olarak katıldığı festival boyunca müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra Kızılkule’de ve çevresindeki tarihi mekânlarda farklı konularda sergiler de gerçekleştirilmektedir.
 
 
18-19 TEMMUZ 2020, 16. GELENEKSEL GÖKBEL YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ

15 yıldır geleneksel hale gelen ve birbirinden ünlü pehlivanların kol bağlayacağı Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri 18-19 Temmuz 2020 yılında 16. yılını gerçekleştirecek. Kırkpınar Güreşlerini aratmayan Gökbel Güreşleri’nde binlerce izleyici iki gün boyunca eğlence dolu anlar yaşayacak.
 
24-27 EYLÜL 2020, 17. ALANYA ULUSLARARASI CAZ GÜNLERİ

Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil mekanı Alanya’nın tarihi dokusu ile göz kamaştıran Kızılkule meydanında gerçekleştirilen caz günleri, sanatın birleştirici gücünü kullanarak her yıl sonbaharın gelmesiyle misafirlerine kaliteli bir müzik şöleni sunarken farklı bir atmosfer yaşatmaktadır.
 
1-4 EKİM 2020 TRIATHLON EUROPEAN CUP ALANYA

Alanya Triathlon tarihinin 30. yılı 1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Farklı ülkelerden binlerce sporcu ve ailesi 1-4 Ekimde Alanya’da olacak.

24-25 EKİM 2020, ALANYA TROPICAL MEYVE  FESTİVALİ
Türkiye’nin tropikal bahcesi Alanya da,  avokado dan mangoya, ejder meyvesinden  papaya ya, pepino ya onlarca cesit tropikal meyvenin yetistigi verimli topraklarımız artik festival şenliği ile sizleri ağırlamak istiyor.Sasirtici lezzetlere ulasacaginiz turkiyenin ilk tropikal  festivaline davetlisiniz.
 
21-27 EKİM 2020, WORLD WINNERS CUP PLAJ FUTBOLU

Dünya da ilk kez Alanya da gerçekleştirilen World Winners Cup; Dünya Şampiyon Kulüpler Kupası, ikinci kez 21 -27 Ekim 2020 tarihleri arasında Alanya ‘nın dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nda yapılacak. 6 kıtadan çok sayıda kadın-erkek Plaj futbol takımı katılacağı şampiyonada birçok ülkeden canlı yayın yapılacak.
 

2 KASIM – 1 ARALIK 2020 ALANYA ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU

Amacımız Alanya’nın tanıtımına katkı, Alanya’mıza kaliteli sanat eserleri kazandırıp ilçemizde parkları ve yeşil alanları sanat eserleri ile donatarak daha modern bir kent olma yolunda her yıl düzenli bir şekilde sempozyumlar düzenlenmektedir.
 
 
5-6 ARALIK 2020, 11. ALANYA ULUSLARARASI YENİYIL PAZARI

Alanya, 82 milletten 31.500 bin yerleşik yabancının ikamet ettiği, çeşitli dinlerin, dillerin, kültürlerin ve medeniyetlerin oluşturduğu Dünya’nın en huzurlu, en mutlu, en güvenli şehirlerinden birisidir.  Bu bağlamda her yıl Aralık ayının ilk hafta sonu Alanya Belediyesi olarak Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı’nı düzenlemekteyiz.

Alanya Uluslararası Yeni Yıl Çarşısı, Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların geleneklerini ve milli kültürlerini yaşatabilmeleri için Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından organize edilen Türkiye’deki en kapsamlı tek Uluslararası Yeni Yıl etkinliğidir. Her yıl 15 binden fazla ziyaretçisi bulunan, çeşitli kültürlerin buluştuğu bu etkinlikte müzik, eğlence, milli danslar, folklor grupları, workshop etkinlikleri ve yöresel kültürler tanıtılmaktadır.
 

Yaklaşan Etkinlikler

2024 En Güzel Balkon Bahçe Yarışması

En Güzel Balkon Bahçe Yarışması Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen EN GÜZEL BALKON ve EN GÜZEL BAHÇE yarışması ile hedefimiz çevre bilincini...